Kérdése van? Hívjon minket! +36204896590

E-mail: info@evabutik.hu

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁSZF

Általános szerződési feltételek

1. Bevezetés

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza az evabutik.startuzlet.hu weboldalon (a továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő (továbbiakban: Felhasználó) általi használatának feltételeit. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

2. A SzolgáltatóNév:  Éva Butik Kft.

Székhely: 4400 Nyíregyháza, Könyök utca 1. 2/10.

Levelezési cím:4400 Nyíregyháza, Könyök utca 1. 2/10.

Képviselő neve: Oláh Éva

Cégjegyzék szám: 15-09-087808

Adószám: 28793700-2-15

Számlavezető pénzintézet: Sberbank

Számlaszám: 14100055-34938749-01000006

E-mail cím: info@evabutik.hu     

Telefonszám: +36/20-489-6590

3. A honlapon folytatott tevékenység

Az Éva Butik női-férfi-gyermek ruházhati termékek kiskereskedelmével foglalkozik.

4. Felhasználási feltételek

4.1. Felelősség

A Felhasználó a honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.A Szolgáltató kizár minden felelősséget a honlap használói által tanúsított magatartásért és hogy a Felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért.A Felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy a honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse.A Felhasználók által a honlap használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat (például hozzászólás) a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni és ezekért felelősséget nem vállal.

4.2. Szerzői jogok

A honlap teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, stb...) szerzői jogvédelem alá esik, így kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos!

5. A honlapon történő vásárlás

5.1 Regisztráció

A vásárló a Honlapon történt regisztráció, majd bejelentkezés után a honlapon értékesített termékekre megrendelést adhat le.A regisztrációt, a vásárló a felület jobb oldalán található „emberke” gombra kattintva tehet meg.Amennyiben regisztrálni szeretne, a jövőben regisztrált felhasználóként be tud lépni és azonnal el tudja küldeni a megrendelését a szállítási, számlázási adatok megadása nélkül.Fontos, hogy ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számázásra, illetve szállításra a termék.A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.A sikeres regisztrációról a Szolgáltató e-mailben tájékoztatja a Vásárlót, melyben a Vásárló egy összegző felület segítségével áttekintheti az általa megadott adatokat.A sikeres regisztrációt követően, a vásárló a Honlap jobb oldalán található „Bejelentkezés”  menüpont alatt az e-mail cím és jelszó megadásával tud a Honlapra belépni.Ha vásárló korában regisztrált Honlapra, de elfelejtette jelszavát, a jelszó emlékeztető segítségét igénybe veheti. („Elfelejtettem jelszó”)Vásárló jogosult a regisztrációját bármikor törölni, az info@evabutik.hu e-mail címre küldött üzenettel. Az üzenet megérkezését követően a Szolgáltató köteles azonnal gondoskodni a regisztráció törléséről. Vásárló felhasználói adatai törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből, ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód.A felhasználási hozzáférési adatok, különösen a jelszó titokban tartásáért a Vásárló a felelős.A Vásárló vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatok szükség szerinti frissítését elvégi annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

5.1.1 Megrendelés folyamata

A megvásárolni kívánt termékről, a vásárló részletesen tájékozódhat. A kép mellett megtalálható az árurészletes jellemzői, ára, illetve egyéb választható tulajdonságai. A vásárló a kosárba helyez gombra kattintva tudja kiválasztani a vásárolni kívánt terméket, és ezen a felületen tudja megadni a vásárolni kívánt mennyiséget is. A kosár tartalmát (megvásárlandó mennyiséget, megrendelési összeget) a vásárló, a Honlap jobb oldalán található „Kosár” ikonra kattintva tekintheti meg. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. Ha a kosár tartalmából törölni kíván terméket, akkor a „törlés” gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. A kosár tartalma automatikusan frissül, ha ez nem történne meg, akkor válassza a „kosár frissítése” gombot. A „Megrendelés” gombra kattintva a Vásárló folytathatja a megrendelést.Fontos, hogy a vásárlás folytatásánál a vásárlónak el kell fogadnia a Webáruház Általános Szerződési Feltételeit, adatkezelési tájékoztatót, melyet a felületen lévő négyzet kipipálásával tehet meg.A szállítási/fizetési mód kiválasztásánál a vevőnek lehetősége van a számára megfelelő szolgáltatási lehetőségeket kiválasztani. Az adatok megadását követően a „Megrendelés gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban ellenőrizheti a megadott adatokat. A rendelés feladása a „Megrendel” gombra kattintással történik, ami a Vásárló részére fizetési kötelezettséget keletkeztet. A megrendelések állapotát a regisztrált Vásárló a megrendelés teljesítéséig figyelemmel kísérhet, illetve az összes eddig megrendelését megtekintheti. Minden megrendelésnek egy egyedi megrendelés számmal azonosítható.A Vásárlónak a megrendelésnél, a megjegyzés rovatban lehetősége van megrendelést fűzni.A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 8-18óráig.A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

5.1.2

Termék ára

A webáruházban megtalálható termékek vételára az általános forgalmi adót és egyéb közterheket is tartalmazó módon van feltüntetve.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak magyar forintban értendőek, azonban a házhoz szállítás díját nem tartalmazzák.

Külön csomagolási díj nem kerül felszámolásra.

5.2.

Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

A Szolgáltató a Felhasználót 48 órán belül tájékoztatja a visszaigazolásról. Ha a Felhasználó nem kapja ezt meg 48 órán belül a visszaigazolást, úgy a Felhasználó mentesül ajánlati kötöttsége alól, a megrendelt termékeket nem köteles átvenni. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, a rendelési adatokat, a megrendelt termék(ek) nevét, árát, a választott fizetési és szállítási módokat, a rendelés sorszámát, valamint ezen felül a Felhasználó rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit.

5.3.

A szerződés létrejötte

A szerződés megkötésére magyar nyelven van lehetőség. A megrendelés leadása elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit. A szerződés az automatikus visszaigazolás megérkezésével jön létre.

5.4.

A szerződés iktatása

A honlapon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Szolgáltató azt nem iktatja, utólagosan nem hozzáférhető.

5.5.

Számla

A Szolgáltató elektronikus számlát állít ki. Az elektronikus számlát a megrendelés teljesítésével egy időben, a csomaggal küldi ki, vagy személyesen adja át a vásárló részére.Ha a Felhasználó egyes tételekről külön számlát szeretne kérni, akkor azt jelezze a megrendelésnél, vagy telefonos egyeztetésnél, hogy így legyen a számla kiállítva.

5.6.

Fizetés

Többféle fizetési mód is igénybe vehető a honlapon:

5.6.1. 

Előre utalás

Ha a vásárló előre utalással szeretné a termék ellenértékét kiegyenlíteni, akkor ezt a megadott számlaszámra megteheti, de érdemes előtte az eladóval egyeztetnie, hogy minden kedvezmény érvényesítve legyen (ha van ilyenre jogosultsága) és biztosan minden termék egyszerre szállítható legyen.A fizetés megérkezése után kerül a csomag kiszállításra, addig készenléti állapotban van. A szállításról az eladó értesíti a vásárlót.

5.6.2. 

Banki készpénzes befizetés.

A legegyszerűbb és leggyorsabb módja az áru értékének kifizetésére. Ha az Ön lakóhelyén van SberBank Bankfiók, akkor helyben be tudja fizetni a vállalkozás számlájára.

5.6.3 

Postai csekk

A megrendelés értékét a Magyar Postán kapható rózsaszín csekken is be tudja fizetni a Szolgáltató számlájára. A postai csekken a következő adatokat kell megadnia: Cégnév és bankszámlaszámKérjük, hogy a postai csekk hátoldalán a – Közlemény rovatba – írja be a megrendelő nevét és megrendelési azonosítóját. 

5.6.4

Az oldalon közvetlenül bankkártyás fizetés

Fontos: bármilyen fizetés esetén a Vásárló a közlemény rovatban a megrendelő nevét és a megrendelés azonosítóját mindenképpen tüntesse fel. 

5.7.

Átvételi lehetőséges, Szállítás Webáruházunk megrendeléseit a Magyar Posta teljesíti.

A csomagok kézbesítése munkanapokon 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben az időszakban nem tartózkodik otthon, a szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetőség) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat egyszeri kézbesítést kísérel meg. Ha nem tartózkodik otthon, akkor kap egy értesítést, amivel ki lehet váltani a postán. A csomag aktuális helyzetéről a futár cég e-mailben vagy telefonon felveheti a kapcsolatot a vásárlóval. A megrendelések postára adását követően, de legkésőbb 24 órán belül a Szolgáltató e-mailben értesítést küld a Vásárló részére a regisztráció során megadott e-mail címen. A csomag aktuális helyzetéről a www.posta.hu oldalon is tájékozódhat, a csomagazonosító megadásával. A számla és a garancia levelet a csomag tartalmazza.Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén, kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot.

Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

5.7.1 

A csomagot Posta Pontra vagy csomagautomatába is kérheti, ebben az esetben a Vásárló a megrendelés során az általa kiválasztott helyszínen tudja átvenni megrendelését.

5.7.2 A csomagot a futárszolgálat a rendelésben megadott címre szállítja.

Szállítási költségek

előre utalás esetén csomagként házhoz szállítással: bruttó 1590,- Ft

előre utalás esetén Posta Pontra történő kézbesítés: bruttó 1490,- Ft

előre utalás esetén Csomagautomatába történő kézbesítés: bruttó 1490,- Ft

utánvét esetén csomagként házhoz szállítással: bruttó 1790,- Ft

utánvét esetén Posta Pontra történő kézbesítés: bruttó: 1690,- Ft

 

30.000,- Ft feletti vásárlás esetén a postaköltséget a Szolgáltató fizeti!

A megrendelés kiszállításának határideje 1-2 munkanap

Szolgáltató a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül köteles a fogyasztó rendelkezésére kiszállítani a terméket.A Szolgáltató késedelme esetén a fogyasztónak minősülő Vásárló jogosult póthatáridőt tűzni. Ha a Szolgáltató a póthatáridőn belül nem teljesít, a fogyasztó jogosult, a szerződéstől elállni.A fogyasztó a póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni, ha-          a Szolgáltató a szerződés teljesítését megtagadta, vagy-          a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben kellett volna teljesíteni.

6. Elállási jog

6.1. Elállási jog gyakorlásának menete

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban Fogyasztó).A terméknek, több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.Fogyasztót a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére.A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 5. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.Mindkét esetben a Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak.Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató 1. pontban feltüntetett címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.A termék a Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli. A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

6.2 A fogyasztót mely esetekben nem illeti meg az elállási jog

Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a Fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti.Olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac Szolgáltató által nem befolyásolható, a 14 napos elállási határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ.Olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő a Szolgáltató vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Felhasználó személyére szabtak.Romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében.Olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.Olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel.Olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a Szolgáltató által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor.Olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a Szolgáltató a Fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a Felhasználót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából.A nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a Szolgáltató a Fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a Fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti elállási jogát.

7. Szavatosság

7.1. Kellékszavatosság

A Felhasználó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek megfelelően.Fogyasztói szerződés esetén a Fogyasztónak minősülő Felhasználó az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a Felhasználó érvényesíteni már nem tudja.Nem a Fogyasztóval kötött szerződés esetén a Felhasználó az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.A Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Felhasználó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.Választott kellékszavatossági jogáról a Felhasználó egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.A Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő (2) hónapon belül közölni.A Felhasználó közvetlenül a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.A teljesítést (vagyis a kiszállítást, átvételt követő) követő hat hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt, kivéve, ha e vélelem a hiba jellegével, vagy a termék természetével összeegyeztethetetlen. A Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Felhasználó részére történő átadást követően keletkezett. Ennek alapján a Szolgáltató nem köteles a Felhasználó kifogásának helyt adni, ha megfelelően bizonyítja, hogy a hiba oka, a termék nem rendeltetésszerű használatának következménye. A teljesítést követő hat hónap elteltével azonban a bizonyítási teher megfordul, vagyis vita esetén a Felhasználónak kell bizonyítania, hogy a hiba már a teljesítés időpontjábanfennállt.

7.2. Termékszavatosság

Termékszavatosság kizárólag ingó dolog (termék) hibája esetén merülhet fel. Ez esetben a Fogyasztónak minősülő a Felhasználó –választása szerint – az 7.1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.A termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.Termékszavatossági igényét a Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két (2) éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.A Felhasználó a termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Felhasználónak kell bizonyítania.A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető.Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a Felhasználó a gyártóval szemben érvényesítheti.

7.3. Jótállás

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat. A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkek tekintetében a kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő időpontja a termék a Fogyasztónak történő átadásának a napja vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja.A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.Ugyanazon hiba miatt a Felhasználó kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont a Felhasználó a jótállásból fakadó jogok az 7.1. és a 7.2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

7.4. Szavatossági, jótállási igények érvényesítése

A szavatossági igényeit a Felhasználó az alábbi elérhetőségeken érvényesítheti:

Név: Éva Butik Kft.

Levelezési cím: 4400 Nyíregyháza, Könyök utca 1. 2/10.

Telefonszám: +36/20-489-6590

E-mail cím: info@evabutik.hu

8. Jogérvényesítési lehetőségek

8.1. Panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Név: Éva Butik Kft.

Székhely: 4400 Nyíregyháza, Könyök utca 1. 2/10.

Adószám: 28793700-2-15

Cégjegyzékszám: 15-9-087808

Telefonszám: +36/20-489-6590

E-mail cím: info@evabutik.hu

A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan vagy ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt - vesz fel.A Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén helyben a Felhasználónak átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni.A Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Szolgáltató egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.A Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.A panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.

8.2. Egyéb jogérvényesítési lehetősége

kAmennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Felhasználó számára:Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál, Békéltető testület eljárásának kezdeményezése

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület

Cím: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.Telefonszám: (42) 311-544, (42) 420-180Fax: (42) 311-750E-mail: bekelteto@szabkam.huBírósági eljárás kezdeményezése.

9. Egyéb

9.1. ÁSZF, árak módosítása

A Szolgáltató jelen ÁSZF-t, a honlapon forgalmazott termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja, a módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

9.2. Technikai korlátok

A honlapon történő vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.

9.3 Adatkezelés

Az internetes felületen történő regisztráció, illetve a megrendelés során a szolgáltató rögzíti azokat az adatokat, amelyek a vásárló azonosításához szükségesek:- magánszemély esetében: név, cím, elérhetőség- cég esetében: név, cím, elérhetőség, adószámA szolgáltató a vásárló adatait a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja.A megrendelések kiszállítása érdekében a szolgáltató a következő adatokat bocsátja a kiszállítást végző futárszolgálat rendelkezésére: megrendelés ideje, átvevő neve, cég neve, teljes szállítási cím, a megrendelés összege szállítási díjjal együtt (utánvétes megrendelés esetén), megrendelésszám, a megrendelő telefonszáma és egyéb elérhetősége. A kiszállítást végző futárszolgálat ezeket az adatokat köteles szigorúan bizalmasan kezelni, és a kézbesítés után azokat a szolgáltató részére visszaszolgáltatni, illetve megsemmisíteni.Adatainak kezelésekor az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően járunk el.A vásárló a megadott személyes adatait a Vásárló a www.evabutik.hu felhasználói felületén bármikor megváltoztathatja, illetve törölheti.A regisztráció törlését a vásárló az info@evabutik.hu elektronikus levélcímen, illetve telefonon kérheti.

9.4. Adatvédelmi szabályzat

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az Éva Butik Kft. által üzemeltetett www.evabutik.hu webáruház általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Általános Szerződési Feltételek hatályba lépése

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2021.09.24.

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat

Éva Butik Kft. 4400 Nyíregyháza, Könyök utca 1. 2/10. adatvédelmi tájékoztatója

Bevezető

Éva Butik Kft. (4400 Nyíregyháza, Könyök utca 1. 2/10., adószám: 28793700-2-15), továbbiakban szolgáltató, adatkezelő), mint adatkezelő kötelezően ismeri el a jelen jogi közleményt és annak tartalmát.  A Webáruház Tulajdonos létrehozta azokat az adatvédelmi elveket, melyek alapján a lehető legdiszkrétebben és legbiztonságosabban a mindenkor hatályos törvényeknek és jogszabályoknak megfelelően védi a látogatók és a Vásárlók személyes adatait.

Kérjük adatvédelmi tájékoztatónak figyelmesen olvassa végig. Amennyiben kérdése van az adatvédelmi tájékoztatóval kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi címen:info@evabutik.hu

 

Irányadó jogszabályok

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet; a továbbiakban: „GDPR”),

2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: „Infotv.”),

2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (a továbbiakban: „Eker. tv.”)

2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (a továbbiakban: „Grt.”),

2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (a továbbiakban: „Ptk.”)

Az adatkezelő adatai

Éva Butik Kft. minden hozzá beérkezett e-mailt, az összes személyes adatokkal együtt az adatközléstől számított legfeljebb 1 év elteltével töröl. 

Név: Éva Butik Kft. 

Székhely: 4400 Nyíregyháza, Könyök utca 1. 2/10. 

Adószám28793700-2-15

Cégjegyzékszám: 15-09-087808

Cég statisztikai számjele: 28793700-4771-113-15

Bejegyző hatóság: Nyíregyházi Törvényszék Cégbírósága

Honlap: www.evabutik.hu

Telefonszám: 0620-489-6590

E-mail: info@evabutik.hu

 

Adatvédelmi tisztviselő

Név: Éva Butik Kft.

illetékes személy: Oláh Éva ügyvezető

Székhely: 4400 Nyíregyháza, Könyök utca 1. 2/10. 

Telefonszám: 0620-489-6590 

E-mail: info@evabutik.hu

Az adatkezelés célja, jogalap az adatkezelő vagy harmadik felek és címzettek kategóriái által teljesített jogos érdekek

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk azokat az adatkezelési folyamatokat, amelyekért felelősek vagyunk, az adatkezelés céljainak és a címzettek kategóriáinak megfelelően szervezve.

Sütik, követés, közösségi média beépülő modulok

Webhelyünk/alkalmazásunk ún. sütiket, követő eszközöket, targeting eljárásokat és közösségi média beépülő modulokat (plugin) használ. A pontos eljárásokat egyenként és adatai használatának módját a következőkben fejtjük ki.

A szerződés létrehozása, teljesítése vagy megszüntetése

Weboldalunkon lehetősége nyílik arra, hogy termékeinket online rendelje meg.

Adatkezelés szerződéskötéskor

Ha regisztrál webhelyünkön/egy alkalmazásunkban és/vagy köt velünk egy további szerződést, a szerződés megkötéséhez, a teljesítéshez vagy a szerződés megszüntetéséhez szükséges adatokat dolgozzuk fel. Ide a következők tartoznak:

 • Utónév, vezetéknév
 • Számlázási- és szállítási cím
 • E-mail-cím
 • Számlázási- és fizetési adatok
 • Telefonszám

Ennek jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) és b) pontja azaz Ön a köztünk létrejövő adott szerződéses viszony alapján (pl. ügyfél-/felhasználói fiókjának vezetése, adásvételi szerződésének intézése, termékek kiszállítása) bocsátja rendelkezésükre az adatokat. Emellett webhelyünkön/alkalmazásunkon keresztül történt vásárlás esetében a jogszabályi előírások szerint (általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének c) pontja) kötelesek vagyunk e-mail címének kezelése érdekében elektronikus megrendelést visszaigazoló üzenetet küldeni.

Amennyiben adatait nem reklámozási célokra használjuk, a szerződés lebonyolításához gyűjtött adatokat a szerződés futamidejére, valamint a törvényes ill. a lehetséges szerződéses jótállási- és garanciajogok lejártáig tároljuk el. Ezen határidő lejártával a kereskedelmi- és adótörvény szerinti, a szerződéses viszonyból adódó szükséges információkat törvényben lefektetett időtartamig őrizzük meg. Az adatok ismételt kezelése ezen idő alatt csak egy esetleges adóhatósági ellenőrzés esetén történik meg.

A vásárlási szerződések webhelyeinken/alkalmazásainkon történő lebonyolításához az alábbi adatkezelések szükségesek:

Az Ön fizetési adatait átadjuk a fizetés(eke)t lebonyolító, általunk megbízott fizetési szolgáltatónak. Az Ön szállítási címét átadjuk az általunk megbízott logisztikai vagy szállítóvállalatnak. Annak érdekében, hogy az áru házhozszállítása az Ön kívánságainak megfelelő módon történjen, szükség esetén e-mail címét és telefonszámát átadjuk a szállítást végző logisztikai vagy szállítóvállalatnak. Ezek a vállalatok közvetlenül a házhoszszállítást megelőzően megkeresik Önt a házhoszszállítás részleteinek egyeztetésére és/vagy a házhozszállítás bejelentésére. Adatokat mindig csak adott célra adunk át.

 

A fizetés feldolgozása érdekében különböző fizetési módokat kínálunk Önnek, amelyek közül Ön szabadon választhat. A szokásos fizetési módokon kívül, mint például a banki átutalás és utánvét, lehetőséget kínálunk bankkártyás fizetésre és az azonnali banki átutalásra is. Ha úgy dönt, hogy hitelkártyával vagy azonnali átutalással fizet, fizetés teljesítése céljából a megrendelés adatait az illetékes fizetési szolgáltatónak továbbítjuk.

 

Az adatkezelés időtartama

A szerződés futamidejére, valamint a jótállási- és garanciajogok lejártáig. Ezt követően az Adatkezelő a kereskedelmi- és adótörvény szerint szükséges információkat a jogszabályokban meghatározott időtartamig őrzi meg.

Az adatkezelés jogalapja

az Érintett hozzájárulása (GDPR. 6. cikk (1) bekezdés a) pont),

az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az Érintett az egyik fél (GDPR. 6. cikk (1) bekezdés b) pont),

az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges (GDPR. 6. cikk (1) bekezdés c) pont).

 

Adattovábbítás:

Név: Sberbank Magyarország Zrt.

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.

E-mail: info@sberbank.hu

Weblap:www.sberbank.hu

Az adattovábbítás célja: fizetés feldolgozása.

Név: Global Payments Europe s.r.o. Hungary

Cím:1117 Budapest, Október huszonharmadika utca 8-10. IV. em. 415.

Telefon: +36 1 3242248

Weblap:www.globalpay.hu

Az adattovábbítás célja: fizetés feldolgozása.

Utánvétel

Ha utánvétellel fizet, az áruátadáshoz és a fizetés átvételéhez szükséges szállítási és fizetési adatait átadjuk házhozszállítási partnerünknek.

Szállítás:

Az adatkezelés célja

A megrendelt termék megadott szállítási címre történő eljuttatása.

A kezelt adatok köre

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az Érintett az egyik fél (GDPR. 6. cikk (1) bekezdés b) pont).

Adattovábbítás

A megrendelt termékek kiszállítása érdekében az Éva Butik Kft. a következő szállító céggell működik együtt:

Név: Magyar Posta Zrt.

Cím: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Telefon: +36 1 767 8200

Weblap: www.posta.hu

Az adatkezelés időtartama: a küldemény felvételét követő naptári év végéig, kivéve, ha a Postatörvény eltérő határidőt állapít meg vagy a szolgáltatást igénybe vevő személynek/a postai küldemény címzettjének rendelkezése ettől eltér.

 

Számlázás, könyvelés

 

Az adatkezelés célja

Jogszabályi előírások teljesítése.

A kezelt adatok köre

Rendelésszám, számlázási név, számlázási cím, tranzakció összege, tranzakció dátuma.

Az adatkezelés időtartama

A 2000. évi C. törvény 169. §-a alapján legalább 8 év.

Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges (GDPR. 6. cikk (1) bekezdés c) pont).

 

Adattovábbítás

Név: KBOSS.hu Kft. (Szamlazz.hu)

Cím: 1031 Budapest, Záhony utca 7

Telefonszám: +3630 35 44 789

Weblap: www.szamlazz.hu

Az adattovábbítás célja: számlázás lebonyolítása.

 

Adattovábbítás

Név: Hoksz Csilla könyvelő

Cím: 4400 Nyíregyháza, Búza tér 20.

Telefonszám: +3630 6685028

Weblap: www.szamlazz.hu

Az adattovábbítás célja: számlázás lebonyolítása.

Sütik - Általános Információk

Webhelyünk felkeresésének vonzóvá tétele, egyes funkciók használhatósága és a webhely használatára vonatkozó statisztikák elkészítése érdekében az egyes lapokon sütiket használunk. A sütik kis szövegfájlok, amelyeket a böngészők automatikusan hoznak létre, és amelyeket az Ön végberendezése (laptop, táblagép, okostelefon stb.) elment, amikor Ön felkeresi lapjainkat. A sütik nem tesznek kárt végberendezésében, nem tartalmaznak vírusokat, trójai programokat vagy más ártalmas szoftvereket. A sütik mindig az adott célra használt végberendezéssel kapcsolatban létrejött információkat tartalmaznak. Ezzel azonban nem tudjuk közvetlen módon azonosítani Önt.

A böngésző munkamenetének befejeztével a rendszer törli az általunk használt sütik többségét (ezek az ún. munkamenetsütik). Ezeknek köszönhető, hogy kosarát különböző oldalakon tudjuk megjeleníteni, így Ön mindig jól láthatja, hogy kosara hány árut tartalmaz, és hogy éppen mennyi a fizetendő összeg. Más sütik számítógépén maradnak, lehetővé téve számunkra, hogy felismerjük számítógépét, amikor legközelebb felkeresi webhelyünket (tartós vagy munkamenettől független sütik). Elsősorban ezek segítségével tudunk kialakítani felhasználóbarát, hatékony és biztonságos ajánlatokat. Ezek a fájlok teszik lehetővé, hogy a felkeresett oldalakon mindig az érdeklődésére szabott információk jelenjenek meg.

Böngészőjének megfelelő beállításával természetesen bármikor biztosíthatja, hogy ne kerüljenek sütik a végberendezésére. A legtöbb webböngésző menüsorában megtalálható súgó funkció ismerteti, hogy hogyan érhető el, hogy webböngészője ne fogadjon el új sütiket, hogyan utasíthatja a böngészőt erre, ha új süti érkezik, illetve hogyan lehet törölni és a továbbiakban blokkolni a már meglévő sütiket.

 

Az adatkezelés célja

A weboldal működésének biztosítása.

A kezelt adatok köre

IP cím, a látogatás időpontja, a megtekintett oldalak adatai, böngésző típusa, operációs rendszer jellemzői.

Az adatkezelés időtartama

A munkamenet lezárásáig tartó időszak.

Az adatkezelés jogalapja

Az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

 

Tárhely szolgáltatás

A webáruház tárhelyét és a céges levelezés tárhelyét az Unas Online Kft. szolgáltatja. A szolgáltató a tárhelyről készített adatmentést 28 napig, a szerveren tárolt bejövő levelezésről készített adatmentést 14 napig tárolja. Az adatfeldolgozó vállalja, hogy az adatbázisát olyan rendszeren tárolja, amely a felhasználók egyedi azonosítását megköveteli, és biztosítja, hogy az abban foglalt adatokhoz csak az arra jogosult személyek férhetnek hozzá.

 

A szolgáltatók adatai:

Név: Unas Online Kft.

Cím: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

E-mail: unas@unas.hu

Telefonszám: +36 99 200 200

 

Egyéb reklámcélú adatkezelési címzett kategóriák

Ezen kívül a szolgáltatások nyújtásához és különböző célok eléréséhez szükségesek más külső partnerek szolgáltatásait is igénybe vesszük. Ezeknek a külső partnereknek akkor továbbítjuk a személyes adatokat, ha ez a szolgáltatásnyújtáshoz szükséges (pl. szerződéses adatfeldolgozók, marketing szolgáltatók, display hirdetési hálózatok és/vagy partnerhálózatok, árösszehasonlító weboldalak).

Hírlevél

Webhelyünkön fel tud iratkozni hírleveleinkre. A double opt-in (DOI) megerősítést használjuk annak megelőzésére, hogy az e-mail cím megadásakor hiba történjen. Ebben a módszerben egy megerősítő hivatkozást küldünk Önnek a megadott e-mail címre, azt követően, hogy Ön a feliratkozási mezőben megadta e-mail címét és hozzájárulását ahhoz, hogy elküldjük Önnek hírlevelünket. Erre a hivatkozásra kell kattintania ahhoz, hogy e-mail címe felkerüljön hírlevelünk terjesztési listájára. Ennek az adatkezelésnek a jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja.

A visszavonási jogra vonatkozó megjegyzés

Beleegyezését a jövőre vonatkozó érvénnyel bármikor visszavonhatja az info@evabutik.hu e-mail címre küldött levéllel vagy a hírlevelek alján található leiratkozási lehetőséggel.

 

Online megjelenés és webhelyoptimálás

Google Analytics

Webhelyünkön igényeknek megfelelő kialakítása és folyamatos tökéletesítése érdekében az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja alapján alkalmazzuk a Google Analytics szolgáltatást, amely a Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország, „Google“)) webes elemzőprogramja. A Google Analytics a webhelyek felhasználók általi használatának elemzésére használja a felhasználó számítógépére kerülő szövegfájlokat, az ún. sütiket. Ebben az összefüggésben készít a rendszer álneves felhasználói profilokat és használ sütiket. A sütik felhasználásával az alábbi információk nyerhetők a felhasználóknak a webhely használatával kapcsolatos szokásairól:

 • böngésző típusa, verziója,
 • a használt operációs rendszer,
 • referer- (hivatkozó) URL (előzőleg felkeresett oldal),
 • a hozzáférő számítógép számítógépneve (IP-cím),
 • a kiszolgálókérés időpontja,

 

A webhely üzemeltetőjének megbízására a Google ezeket az információkat a webhely Ön által való használatának elemzésére, a webhelytevékenységekre vonatkozó jelentések készítésére, valamint a webhely és az internet használatával kapcsolatos további szolgáltatásoknak a webhely üzemeltetője számára való létrehozására használja. A Google Analytics szolgáltatás keretében az ön böngészőjéből származó IP-címet a Google nem egyesíti más adataival. A sütik mentését böngészőjének megfelelő beállításaival bármikor megakadályozhatja, ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy nem tudja maradéktalanul használni a webhely összes funkcióját. Ezen túlmenően az alábbi hivatkozáson keresztül elérhető böngésző beépülő modul letöltésével és telepítésével megakadályozhatja a süti által létrehozott, a weboldal használatára vonatkozó adatok rögzítését és továbbítását a Google felé, valamint ezen adatok (beleértve az Ön IP-címét) Google általi feldolgozását is:tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

A beépülő modul használata helyett – különösen mobil végberendezések böngészőjében – az alábbi hivatkozásra kattintva is megakadályozhatja, hogy a Google Analytics rögzítse a szóban forgó információkat. Ez a módszer egy olyan kizáró (opt-out) süti elhelyezésére épül, amely a jövőben megakadályozza adatainak rögzítését ezen webhely felkeresésekor. A berendezésére mentett süti csak ebben a böngészőben és csak webhelyünkre érvényes. Ha törli a sütiket ebben a böngészőben, újra el kell helyeznie a kizáró sütit. A Google Analytics szolgáltatással kapcsolatban az alábbi Google webhelyen talál további tájékoztatást: https://support.google.com

 

Google Adwords

A Google AdWords szolgáltatáson belül a remarketing funkciót alkalmazzuk. A remarketing funkció révén lehetőségünk van arra, hogy webhelyünk felhasználói számára a Google Display hálózat más webhelyein (magán a Google hálózaton, az ún. „Google-hirdetésekben” vagy egyéb webhelyeken) az érdeklődésükre szabott hirdetéseket jelenítsünk meg. Ennek érdekében elemezzük webhelyünk felhasználóinak műveleteit, azt például, hogy mely ajánlatok iránt érdeklődtek, és így a mi webhelyünk elhagyása után más webhelyeken is célirányos hirdetéseket tudunk megjeleníteni. A Google ehhez egy számot ment el azoknak a felhasználóknak a böngészőjében, akik a Google Display hálózatban felkeresnek meghatározott Google-szolgáltatásokat vagy webhelyeket. Ez a „sütinek” hívott szám regisztrálja a felhasználók látogatásait. Ez a szám egy bizonyos számítógép egyik böngészőjének, és nem egy adott személy egyértelmű azonosítására szolgál, mivel a program személyes adatokat nem ment el. Ennek az adatkezelésnek a jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja.

A sütik használata a Google rendszerében kapcsolható ki: kattintson az alábbi hivatkozásra, majd töltse le és telepítse az így elérhető beépülő modult. www.google.com/settings/ads/plugin .

A Google remarketing funkcióval és a Google adatvédelmi nyilatkozatával kapcsolatban további tudnivalók az alábbi címen találhatók: www.google.com/privacy/ads/

 

Ügyfélfiók / felhasználói fiók

A lehető legnagyobb kényelem biztosítása érdekében lehetőséget biztosítunk Önnek arra, hogy személyes adatait állandóan egy jelszóval védett ügyfél- vagy felhasználófiókban tárolja.

Az ügyfélfiók létrehozása önkéntes. Az ügyfélfiók létrehozásához szükséges adatai feldolgozásának alapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja. Az ügyfélfiók létrehozása után nincs szükség újabb adatbevitelre. Ügyfélfiókjában bármikor megtekintheti és módosíthatja elmentett adatait.

Csak akkor kell ügyfélfiókot nyitnia, ha rendelést szeretne feladni webhelyünkön keresztül, mert a szerződés lebonyolításához ez elengedhetetlenül szükséges.

Az ügyfélfiók létrehozásához a megrendelés során kért adatokon kívül meg kell adnia egy saját maga által választott jelszót is. Ügyfélfiókjába ezzel a jelszóval és e-mail címével tud belépni. Személyes adatait kezelje mindig nagyon óvatosan, és vigyázzon, nehogy illetéktelenek kezébe kerüljenek. Ne feledje, hogy webhelyünk elhagyása után továbbra is bejelentkezve marad, kivéve, ha aktívan kilép.

Ügyfélfiókját bármikor törölheti. Az ügyfélfiók megtekinthető adatai azonban ilyenkor sem lesznek törölve, ha Ön rendelt már nálunk árut. Adatait a rendszer a ránk vonatkozó kereskedelmi és adójogban meghatározott megőrzési idő leteltével automatikusan törli. Ennek az adatkezelésnek a jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének C) és f) pontja.

 

Kapcsolatfelvétel

Több lehetősége is van arra, hogy kapcsolatba lépjen velünk: E-mailben, telefonon vagy postai levélben. A kapcsolatfelvétel során önkéntesen rendelkezésünkre bocsátott személyes adatait kizárólag arra használjuk, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel és feldolgozzuk megkeresését. Ennek az adatkezelésnek a jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a), b), c) és f) pontja.

 

Nyereményjáték

Az adatkezelési folyamat a nyereményjáték lebonyolítása érdekében történik.

Kezelt adatok
Név, email cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama
Az adatok a nyereményjáték lezárását követően törlésre kerülnek, kivéve a nyertes adatai, amelyeket a számvitelről szóló törvény alapján 8 évig köteles az Adatkezelő megőrizni.

Az adatkezelés jogalapja
Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

Facebook kapcsolat

Oldalunk Facebook kapcsolatot tartalmaz (Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, USA). Ezt a kapcsolatot a Facebook logó jelzi. Rákattintva azonnal Facebook profilunkra léphet. Ekkor a Facebook azonnal tudja, hogy oldalunkat az Ön IP címéről kereste fel. Ha olyankor látogat el oldalunkra, amikor be van jelentkezve Facebook profiljába, akkor a Facebook feljegyzi a látogatását. Ha nincs is bejelentkezve, a Facebook akkor is megszerzi az IP címmel kapcsolatos információt.

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy Facebook nem tájékoztat bennünket az összegyűjtött adatokról és azok felhasználásáról. Nem ismerjük a Facebook által gyűjtött információk célját és terjedelmét. A Facebookkal kapcsolatos Adatvédelmi nyilatkozat közvetlenül a Facebooktól tájékozódjon, vagy ellenőrizze a Facebook Adatvédelmi nyilatkozatát a https://www.facebook.com/about/privacy/ linken.

Ha nem szeretné, hogy a Facebook információhoz jusson arról, hogy oldalunkat látogatja, javasoljuk, hogy látogatását megelőzően lépjen ki a Facebook fiókjából.

 

Egyéb rendelkezések

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt. Éva Butik Kft. nyilatkozom, hogy a személyes adatokból a megkeresés céljából elengedhetetlenül szükséges információkat, adatokat ad ki. 

 

Tárolási idő

Az Önről gyűjtött adatok időtartama attól függ, hogy milyen célból dolgozzuk fel azokat. A tárolást a tervezett célkitűzés eléréséhez szükséges ideig végezzük. Amennyiben jogi kötelezettségünk miatt bizonyos adatkategóriákat bizonyos ideig kötelesek vagyunk tárolni (pl. adójogi kötelezettségek), az adatoknak a szükséges tárolást követő további tárolására, amikor már arra nincs szükség a szóban forgó cél érdekében, csak jogi kötelezettség teljesítése céljából tároljuk.

Ebben az esetben az adatokhoz való hozzáférés letiltjuk. Példaszerű tárolási időszakok megnevezése

 • Ügyfélfiók adatok: Törzsadatok korlátlan tárolása az ügyfél aktivitása esetén. Az ügyfélfiók 6 év inaktivitás esetén törlésre kerül.
 • Az adatok marketing célokra történő felhasználása (nyomon követés nélkül): 6 év.
 • Hozzájárulások: Tartós tárolás, amennyiben a hozzájárulások folyamatosan igénybevételre kerülnek (pl. folyamatos hírlevél küldés e-mailben).
 • Tájékoztatás az adatok harmadik személyek reklámcélú felhasználásáról információ továbbítás érdekében: 2 év.
 • Nyomon követésre vonatkozó adatok: 2 év.
 • Hívásnaplók: 6 hónap.
 • Panaszkezelés (reklamáció) érdekében tárolt adatok: Korlátlan tárolás.

 

Ön mint adatkezeléssel érintett személy jogai

A személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban Önt mint érintettet illetik meg a jogok. Jogában áll például, hogy információkat kérjen az Önről általunk tárolt adatokról. Jogában áll továbbá visszavonni a nekünk adott hozzájárulást, és tiltakozni az adatainak egyedi kezelése ellen. Önnek jogában áll a pontatlan adatokat helyesbíteni és követelni, hogy bizonyos adatokat szabványos elektronikus formában Önnek megküldjenek. Önt megilleti továbbá az Önre vonatkozó, általunk tárolt adatok törléséhez való jog. Felhívjuk figyelmét, hogy jogi okokból előfordulhat, hogy továbbra is tárolnunk kell adatait, annak ellenére, hogy gyakorolja a törléshez való jogát. Ezenkívül egyes esetekben érdekünk fűződik az Ön adatainak további tárolásához, amely meghaladja az Ön adatok törléséhez fűződő érdekét (pl. ha még mindig vannak fennálló követeléseink Önnel szemben).

 

Panasz benyújtásának módja:

Amennyiben úgy érzi, hogy az adatkezelésünkkel kapcsolatos problémáját nem tudja, vagy nem akarja velünk kommunikálva megoldani, akkor panaszát elküldheti az illetékes hatóságoknak:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.Telefon: +36-1-3911400Telefax: +36-1-3911410

Web: http://naih.huE-mail: ugyfelszolgat@naih.huOnline ügyindítás: http://naih.hu/online-uegyindítas.html

Részletes információk a felhasználói jogokról

A hozzájárulás visszavonásához való jogon kívül, a vonatkozó jogi követelmények teljesítése után, Önt a következő jogok illetik meg:

 • az adatok tartalmához való hozzáférés joga (GDPR 15. cikke), ,tájékoztatást kérhet különösen az adatkezelés céljairól, a személyes adatok kategóriáiról, azon címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel az adatokat közölték vagy közölni fogják, a tervezett tárolási időről, az adatok eredetéről, ha azokat nem közvetlenül Öntől szerezték be;
 • a pontatlan adatok helyesbítéséhez vagy hiányos adatok kiegészítéséhez való jog (GDPR 16. cikke);
 • az általunk tárolt adatok törléséhez való jog (GDPR 17. cikke), kivéve, ha törvényben megírt vagy szerződéses adatmegőrzési időszakoknak vagy más jogi kötelezettségeknek kell megfelelnünk (pl. ha Önnel szemben követelésünk áll fenn);
 • az adatkezelés korlátozásához való jog (GDPR 18. cikk), amennyiben az adatok pontosságát Ön vitatja, az adatkezelés jogellenes, de Ön nem járul hozzá azok törléséhez; az adatkezelőnek már nincs szüksége az adatokra, de ezekre jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez van szüksége, vagy Ön a GDPR 21. cikke alapján tiltakozott az adatkezelés ellen;
 • az adathordozhatósághoz való jog (GDPR 20. cikk), , azaz az Önre vonatkozó, általunk tárolt egyes adatoknak géppel olvasható formátumban történő továbbításához vagy más adatkezelőhöz történő továbbításukhoz való joga;
 • felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog. Általában kapcsolatba léphet a lakóhelye vagy munkahelye szerint illetékes felügyeleti hatósággal vagy a cégünk központjával.

A fenti jogokat ügyfélszolgálatunkon keresztül, postai úton érvényesítheti az Éva Butik Kft. 4400 Nyíregyháza, Könyök utca 1. 2/10. címre, vagy elektronikus úton a evabutik77@gmail.com címre küldve. Az adathordozhatósághoz való jogot az ügyfélfiókjában gyakorolhatja.

 

2021.09.24.